Mindre kutter havareret i Hirtshals

[caption id="attachment_16467" align="alignright" width="330"] Redningshelikopter fra JRCC var tidligt i morges på vingerne efter melding om kutterfor
af Claus Kirkegaard
29 aug 2018

[caption id="attachment_16467" align="alignright" width="330"] Redningshelikopter fra JRCC var tidligt i morges på vingerne efter melding om kutterforlis ved Hirtshals Havn. Skipper havde dog reddet sig selv i land. Foto: Forsvaret[/caption]

Forsvaret modtog tidligt i morges klokken 02.50 en melding om, at en mindre kutter var havareret ved indsejlingen til Hirthals Havn.

Joint Rescue Coordination Center (JRCC) i Karup sendte straks en redningshelikopter med en læge om bord afsted til Hirtshals, og to redningsbåde fra redningsstationen i Hirtshals kom i vandet.

Skipper om bord på den mindre kutter havde dog klaret at få reddet sig selv i land, og da han var eneste mand om bord, blev redningsaktionen afblæst.

Ifølge forsvarets twitterprofil var manden forkommen og kold, men ellers ok.

Jesper Sørensen fra Nordjyllands Politi fortæller til Nordjyske.dk, at der var mistanke om, at skipperen var beruset, så han blev derfor anholdt og taget med for at få taget en blodprøve.

Den havarerede kutter ligger på ydersiden af molen og er derfor ikke til gene for den øvrige skibsfart - den forventes dog at blive bjærget i løbet af onsdagen.

Det drejer sig om en mindre kutter uden kendingsnummer, og skipper om bord er ikke medlem af Danmarks Fiskeriforening PO.

 

Flere Nyheder