Minister er bekymret over torskebestanden i Østersøen

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen har netop modtaget rådgivningen for fiskeriet i Østersøen i 2017, og han udtrykker stor bekymring for to
31 maj 2016

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen har netop modtaget rådgivningen for fiskeriet i Østersøen i 2017, og han udtrykker stor bekymring for torskefiskeriet i Østersøen, fremgår det af en pressemeddelelse fra ministeren.

- Det er dybt bekymrende, at det står så skidt til med torskebestanden i den vestlige Østersø, siger ministeren, der slår fast, at han nu vil nærlæse anbefalingerne og sætte sig sammen med både erhvervet og organisationer her i Danmark, men også tage op på internationalt plan.

-  Det er en situation, som kan påvirke mange fiskere i området, og det er noget, jeg tager dybt alvorligt, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen

Mens torskefiskeriet er under pres, ser det anderledes positivt ud for de øvrige arter i Østersøen. Her er der flot fremgang for bestandene, både når det gælder brisling, sild og rødspætter.

- Jeg glæder mig over, at udviklingen har været så god for sild, rødspætte og især for brisling,at kvoterne kan hæves. Det var en udvikling, som vi har ventet på, og nu kan vi virkelig se fremgang for disse arter, siger Esben Lunde Larsen.

Læs også: .

Flere Nyheder