Minister er bekymret over udsigt til lav tobiskvote

Der er udsigt til, at de danske industrifiskere får en meget lille tobiskvote at fiske på i 2016. Det bekymrer den nyudnævnte miljø- og fødevareminist
08 Mar 2016

Der er udsigt til, at de danske industrifiskere får en meget lille tobiskvote at fiske på i 2016. Det bekymrer den nyudnævnte miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen, der vil arbejde for et overvågningsfiskeri i Område 1.

- Jeg vil over for Folketinget allerede i denne uge foreslå, at vi fra dansk side arbejder i EU for, at der etableres en løbende overvågning af fangstresultaterne i Område 1 fra den 15. april til den 6. maj 2016, og at den endelige kvote for dette område fastsættes ud fra resultaterne af dette fiskeri, siger Esben Lunde Larsen og tilføjer:

- Det er ganske bekymrende, at eksperterne mener, at der skal ske store reduktioner i den kvote, som fiskerne må fange.

Esben Lunde Larsen pointerer, at han som minister er ”meget opmærksom” på, hvordan det går med fastsættelsen af tobiskvoten for 2016.

- Tobisfiskeriet er et meget vigtigt fiskeri for både de danske industrifiskere og for fiskemels- og olie-fabrikkerne, lyder det fra ministeren.

Han udtrykker håb om, at overvågningsfiskeriet vil vise, at der er flere tobis, end det forskerne er kommet frem til – blandt andet på baggrund af skrabetogterne i efteråret 2015.

- Hvis fangsterne er bedre end rådgivningen har forudsat, at de skulle være, så har vi rigtig gode argumenter for at få hævet årets kvote, mener Esben Lunde Larsen.

Flere Nyheder