Minister forstår fiskernes frustration

Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen har forståelse for den frustration, som fiskerne i den vestlige Østersø har, efter at Ministerråde og EU-Ko
25 okt 2015

Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen har forståelse for den frustration, som fiskerne i den vestlige Østersø har, efter at Ministerråde og EU-Kommissionen tidligere nåede frem til en aftale om fiskekvoterne for 2016 i Østersøen.

Fiskerne mener, at det er en ubrugelig og uacceptabel aftale, og selv om Eva Kjer Hansen overfor Fyns Amts Avis taler om, at hun har forstået for fiskernes reaktion, så understreger hun, at hun ikke er alene om at kunne bestemme fiskekvoterne.

- Jeg forstår fiskernes bekymring, men jeg håber også, at de har forståelse for, at jeg skal forhandle mig til rette med 27 kolleger i EU, siger hun til Fyns Amts Avis, hvor hun også råder fiskerne i Bagenkop til at drage til Bornholm, når der er lukkeperiode i den vestlige Østersø.

- Jeg håber, at de på en eller anden måde kan finde ud af, at fiskeriet foregår andre steder. Men jeg er helt med på, at det er ikke en optimal løsning for dem, og at det bliver dyrere i diesel, hvis de skal fiske ved Bornholm, lyder rådet fra Ministeren til de lokale fiskere i Bagenkop.

Netop fiskerne fra Bagenkop har talt om, at de vil sejle til København for at vise deres harme over aftale. Og de skal være velkomne, lover Eva Kjer Hansen.

- De skal være velkomne, og jeg tager gerne imod, men det ville have meget større virkning, hvis de tog til Bruxelles for at afæske Kommissionen et svar, siger hun til Fyns Amts Avis.

Flere Nyheder