Minister glæder sig over gode fangstmeldinger

De første meldinger fra de industrifiskere, der er på realtidsmoniteringsfiskeri i Område 1, lyder positive, og det vækker glæde hos miljø- og fødevar
19 apr 2016

De første meldinger fra de industrifiskere, der er på realtidsmoniteringsfiskeri i Område 1, lyder positive, og det vækker glæde hos miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen, der har stærk fokus på det moniteringsfiskeri, der er åbnet op for, og som nu er gået igang.

- Jeg glæder mig meget over, at det tyder på, at der er rigtig mange tobis jævnfør de togter, der har været indtil nu, lyder reaktionen, da han kommenterer de foreløbige meldinger fra fiskeriet overfor Fiskeri Tidende.

Han fortsætter:

- Lige så snart realtidsmoniteringsfiskeriet er omme, så vil vi naturligvis gøre, hvad vi kan – på baggrund af det fiskeri, der har fundet sted – for at få fastsat en kvote, der svarer til virkelighedens billede.

På baggrund af det fastlagte realtidsmoniteringsfiskeri er den - ifølge modellerne fra DTU Aqua – maksimalt mulige TAC for tobisfiskeriet i 2016 omkring 37.000 til 38.000 tons tobis.

Esben Lunde Larsen vil ikke stille fiskerne muligheden for en endnu højere tobiskvote i udsigt, men han lover, at han vil kæmpe for, at fiskerne får den maksimalt mulige kvote.

- Jeg er i den grad optaget af at bruge alle redskaber, der skal til, for at moniteringsfiskeriet kommer til at til at afspejle sig i reelle kvoter, siger han til Fiskeri Tidende.

Flere Nyheder