Minister lægger vægt på økonomisk potentiale

Fødevareminister Dan Jørgensen melder klart ud, at når det handler om at gennemføre lystfiskerregulering i Danmark, så vil det ikke kun være de biolog
21 Mar 2015

Fødevareminister Dan Jørgensen melder klart ud, at når det handler om at gennemføre lystfiskerregulering i Danmark, så vil det ikke kun være de biologiske hensyn, der bliver vægtet. Der vil også blive taget hensyn til det økonomiske potentiale, skriver han i en kommentar til et foretræde i Fødevareudvalget, der fandt sted den 25. februar.

Danmarks Fiskeriforening PO havde sammen med en række foreninger inden for det rekreative fiskeri foretræde for at forklare, at de opfatter ministerens seneste tiltag på lystfiskerområdet for at være ensidige og uden hensyntagen til at andre interesser end sports- og lystfiskerne.

Dan Jørgensen var ikke selv til stede under foretrædet, men forklarer i sine kommentarer til mødet, at han, da han i 2014 fremlægger sin vision for lystfiskeriet, laver et ”sporskifte”, hvor andre elementer end de biologiske bliver vægtet.

- Visionen og sporskiftet betyder, at forvaltningen fremover ikke kun vil bygge på biologiske hensyn, men at der også tages hensyn til det samfundsøkonomiske potentiale i lystfiskeri og den medfølgende turisme, som er dokumenteret fra flere sider, skriver han.

I forhold til dokumentation henviser han direkte til en rapport, som Havørred Fyn tidligere har lavet. Det er den rapport, der fastslår, at lystfiskere for hver fanget havørred bruger 4300 kroner til gavn for det danske samfund.

- Jeg vil med min vision udnytte det store potentiale i dansk lyst- og fritidsfiskeri og give flere danskere mulighed for at få fantastiske naturoplevelser, få mere turisme også uden for den normale turistsæson og medvirke til nye arbejdspladser i ”Vandkants Danmark”, slår Dan Jørgensen videre fast i sin kommentar til foretrædet.

[button color="red" size="small" link="http://fiskeritidende.dk/lystfiskere-overdriver-altid-stoerrelsen/" ]Læs mere om rapporten om 4300 kroner for hver havørred[/button]

Flere Nyheder