Minister: Landingspligten skal overholdes

[caption id="attachment_17572" align="aligncenter" width="620"] Eva Kjer Hansen var på talerstolen ved Danmarks Fiskeriforenings generalforsamling. Fo
09 maj 2018

[]

Da fiskeriminister Eva Kjer Hansen holdt sin tale på Hotel Vejlefjord i forbindelse med Danmarks Fiskeriforenings generalforsamling var det blandt andet med budskabet om, at "landingspligten skal overholdes".

Hun konstaterede, at den ikke bliver overholdt helt som den skal - og det er ikke kun danske fiskere, men også fiskere fra andre nationer, der ikke følger landingspligten. Derfor slog hun til lyd for, at det kan komme på tale at montere kameraer på fiskefartøjer for at kontrollere, at der ikke sker discard.

 

Landingspligten er fuldt gennemført fra 2019, og derfor skal der tænkes meget over hvor, hvornår og hvordan fisken fanges i forhold til de kvoter, der rådes over, lød det. Derfor vil Eva Kjer Hansen nu gå igang med det politiske arbejde, der skal sikre kontrollen på områet.

- Vi skal se på mulighederne for mere dokumentation i fiskeriet, og her kommer altså også anvendelsen af kameradokumentation, sagde hun.

Danmark skal dog ikke gå solo. Indførelsen af kamera på fiskefartøjer skal nemlig være en fælles EU-beslutning.

- Alle skal være med, og kontrollen skal være ens fra land til land, lød det fra Eva Kjer Hansen.

 

Hvis nogen tror, at hun siden hun satte kameraforsøget igang i hendes første ministerperiode på området. har ændret mening, så var hun igen klar.

- Den tilgang, jeg havde dengang, har jeg stadig. Det handler om for os at vise, hvordan et moderne fiskeri kan foregå, og hvordan vi kan udnytte nye teknologiske muligheder, måske måder til at gøre jeres arbejde lettere, og for at skabe det her positive image omkring branchen.

 

Flere Nyheder