Minister møder de Bornholmske fiskere

[caption id="attachment_5531" align="aligncenter" width="620"] Skader forvoldt af sæler kommer givet også på bordet, når ministeren lørdag mødes med d
12 maj 2016

[caption id="attachment_5531" align="aligncenter" width="620"]WEB Skambidt laks Bornholm 2014 Skader forvoldt af sæler kommer givet også på bordet, når ministeren lørdag mødes med de bornholmske fiskere[/caption]

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen tager lørdag turen til Bornholm for at mødes med de bornholmske fiskere. Det er et møde som fiskerne ser frem til, for der er nok at drøfte på mødet med ministeren. Fiskerne på Bornholm er trængt mere end nogensinde, og de forventer, at der på mødet med ministeren vil komme fokus på nogle af de store udfordringer, som fiskerne kæmper med.

- Vi forventer, at vi på mødet får lejlighed til at fremføre nogle af de punkter, som skal med i det servicetjek, som fiskeriet er blevet stillet i udsigt senere på året, siger Thomas Thomsen, formand for Bornholms og Christianøs Fiskeriforening. Han nævner blandt andet lukkeområder og perioder i både Østersøen og Kattegat.

- Lukninger i Østersøen er selvfølgelig vigtige for bornholmske fiskere, men det gælder også Kattegat, da mange Bornholmske fiskere i dag fanger jomfruhummer i Kattegat, siger Thomas Thomsen, der også peger på behovet for bedre finansieringsmuligheder samt afskaffelse af en række tekniske regler, der er overflødiggjort af landingspligten, som vigtige emner.

- Og så er problemet med sælerne heller ikke blevet mindre. Det vil vi også informere ministeren om, selvom der en proces i gang omkring sælerne lige nu, som han kender til, siger Thomas Thomsen, der heller ikke vil undlade at snakke de EU-regler, der er på vej for laks.

 

 

Flere Nyheder