Minister siger ja til møde med borgmestre

Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen reagerer positivt på, at fynske borgmestre vil have et hastemøde med hende om den alvorlige situation i Øst
29 okt 2015

Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen reagerer positivt på, at fynske borgmestre vil have et hastemøde med hende om den alvorlige situation i Østersøen i forlængelse af den fiskekvoteaftale, der i sidste uge blev indgået mellem Ministerrådet og EU-Kommissionen.

- Jeg vil meget gerne mødes med de fire borgmestre, lige så snart min kalender tillader det, siger Eva Kjer Hansen til Fyns Amts Avis.

Det glæder borgmester Bjarne Hansen fra Langeland Kommune, der har været tovholder på den henvendelse, som de fire borgmestre har rettet til ministeren i lyset af, at fiskerne i den vestlige Østersø næste år får langt færre torsk at fiske og samtidig får færre dage til at fiske i.

-Det viser, at det kan betale sig at tage kampen, fordi det er alvorligt for østersøfiskerne, det her. Vi er klar til at rydde vores kalender, når Eva Kjer Hansen har tid, og jeg vil invitere formanden for de fynske fiskere, Allan Buch, med til mødet med hende, siger Bjarne Nielsen.

De tre øvrige borgmestre er Jørgen Otto Jørgensen (S), Ærø, Christian Thygesen (V), Faaborg-Midtfyn, og Hans Luunbjerg (V), Kerteminde.

 

Flere Nyheder