Minister sikrer flere penge til moderniseringsstøtte

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen er klar med flere penge til modernisering af fiskefartøjer. Helt præcist er der nu 18,2 millioner kroner
31 Mar 2016

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen er klar med flere penge til modernisering af fiskefartøjer. Helt præcist er der nu 18,2 millioner kroner på vej til den støtteordning, der den 1. februar i år blev kraftigt overtegnet allerede inden for et døgn.

Der var i første omgang afsat 24,6 millioner kroner til ordningen, hvor fiskere kunne søge om midler til modernisering af deres fartøjer – ikke mindst i forhold til at kunne håndtere de fortsatte udvidelser af discardforbuddet til stadigt flere farvande.

Men fiskerne viste en overvældende interesse for støttemuligheden og søgte på blot et døgn om støtte for i alt 42,8 millioner kroner, så der var langt fra nok penge til at kunne imødekomme alle ønsker om midler fra Den Europæiske Hav- og Fiskeri Fond (EHFF). Det betød, at ordningen lukkede ned for flere ansøgninger inden for blot et døgn.

- Det er vigtigt, at vi opretholder en moderne og dynamisk fiskerflåde i Danmark, slår miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen fast.

- Den store interesse for puljen viser, at fiskerne gerne vil udvikle og vedligeholde deres fartøjer, så de er tidssvarende. Derfor har jeg besluttet at prioritere 18,2 millioner kroner ekstra til fartøjsordningen i Hav- og Fiskeriudviklingsprogrammet i 2016, begrunder ministeren de ekstra midler til støtteordningen.

Flere Nyheder