Minister skal stoppe ”kvote-konger”

Socialdemokraternes fiskeriordfører kræver nu, at miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen griber ind over for fiskere, der udnytter ”huller” i lovg
08 Sep 2015

Socialdemokraternes fiskeriordfører kræver nu, at miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen griber ind over for fiskere, der udnytter ”huller” i lovgivningen for, hvor store kvoter én person må eje.

- Man udsulter vandkantsdanmark for fiskearbejdspladser og samler alt for stor fiskemagt på alt for få hænder, så længe regeringen tillader huller i reglerne for, hvor store fiskekvoter en enkelt person kan råde over, siger Simon Kollerup i en pressemeddelelse.

Simon Kollerup har allerede stillet spørgsmål om kvotekoncentrationsreglerne til Eva Kjer Hansen, og ifølge pressemeddelelsen forventer han, at ministeren stopper hullerne.

- Det skal være sådan, at der er grænser for, hvor mange fisk man kan råde over som enkeltperson. De grænser er åbenbart hullede som fiskernes garn, og derfor opfordrer vi i Socialdemokratiet til at ministeren får sat en effektiv stopper for kvote-kongerne inden for fiskeriet, siger han.

Flere Nyheder