Minister tøver i havvindmøllesag

Sommerens stadigt mere højlydte lokale protester mod kystnære havvindmølleparker – blandt andet fra Sæby i Nordjylland – ser nu ud til at få den nye e
08 aug 2015

Sommerens stadigt mere højlydte lokale protester mod kystnære havvindmølleparker – blandt andet fra Sæby i Nordjylland – ser nu ud til at få den nye energiminister, Lars Chr. Lilleholt, til at udtrykke tvivl om, hvorvidt de foreslåede projekter overhovedet bliver til noget.

Det er især muligheden for at godkende de kystnære projekter uden først at høre de berørte kommuner, der er mål for protesterne. Og det er Lars Chr. Lilleholt lydhør for, fremgår det af flere medier.

- Man lægger gift ud for den grønne omstilling, når man trækker store vindmølleprojekter ned over hovedet på lokale borgere, som ikke ønsker dem, siger Lars Chr. Lilleholt således til Jyllands-Posten.

I stedet vil han nu arbejde for, at kommunerne får mulighed for at stoppe et projekt, hvis der netop er lokal modstand mod det. Og ministeren går endnu videre: Han sår tvivl om, hvorvidt de allerede godkendte projekter i det hele taget bliver til noget.

- Jeg vil ikke give nogen garanti. Nu vil jeg tage en drøftelse med Folketingets partier om, hvordan vi sikrer størst mulig kommunal indflydelse, siger han til Jyllands-Posten.

Flere Nyheder