Minister undersøger kvotekoncentration

[caption id="attachment_11290" align="aligncenter" width="620"] Miljø- og Fødevareminister Eva Kjer Hansen var i samråd i går.[/caption] Er der gru
22 okt 2015

[caption id="attachment_11290" align="aligncenter" width="620"]Miljø- og Fødevareminister Eva Kjer Hansen var i samråd i går. Miljø- og Fødevareminister Eva Kjer Hansen var i samråd i går.[/caption]

Er der grundlag for at ændre reglerne for kvotekoncentration eller ej? Det var omdrejningspunktet for den diskussion, som Miljø- og Fødevareminister Eva Kjer Hansen var igennem i gårsdagens samråd i Miljø- og Fødevareudvalget.

De to politikere, Søren Egge Rasmussen, Enhedslisten, og Lisbeth Bech Poulsen, SF, havde kaldt ministeren i samråd på baggrund af oplysninger fra DR2´s udsendelse: ”Kvotekonger og små fisk”.

I udsendelsen postuleres det, at en fisker og hans familie har opkøbt for store andele af fiskekvoterne, og dermed overtræder reglerne for kvotekoncentration. Om det er rigtigt kunne ministeren ud fra tv-udsendelsen ikke konstatere.

- Jeg må bare sige; jeg kan ikke ud fra udsendelsen sige, at der blev dokumenteret, at der er blevet snydt på området, sagde Eva Kjer Hansen.

Men hun lagde på samrådet op til et grundigt tjek af reglerne for kvotekoncentration, ligesom pulje-systemet også kigges efter for at se på, om der skal ske ændringer. En ting lå dog fast efter samrådet. MInisteren vil ikke opsige aftalen om individuelle kvoterettigheder, som en række politiske partier har indgået.

Ministeren har nu nedsat en gruppe, der skal undersøge området, og hun forventer, at hun i starten af 2016 kan fremlægge resultaterne af det arbejde.

Læs mere i den kommende udgave af Fiskeri Tidende

Se samrådet her:
http://www.ft.dk/webtv/video/20151/mof/td.1268276.aspx

Flere Nyheder