Minister: Vi gjorde alt for fiskerne

Sorte udsigter for de danske torskefiskere endte med at blive grå ved dagens forhandlinger om fiskekvoter i Østersøen for næste år på rådsmødet i Lu
11 okt 2016

Sorte udsigter for de danske torskefiskere endte med at blive grå ved dagens forhandlinger om fiskekvoter i Østersøen for næste år på rådsmødet i Luxembourg.

 EU-Kommissionen havde lagt op til en reduktion af den vigtige torskekvote i den vestlige Østersø på 88 procent. Det fik miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen forhandlet ned til en reduktion på 56 procent. I den østlige den af Østersøen var der lagt op til en reduktion på 39 procent, som i sidste ende landede på en 25 procents reduktion.
- Vi har fra dansk side gjort alt, hvad der står i vores magt for at forhandle nogle acceptable kvoter for de danske fiskere, og jeg ser resultatet som en halv sejr, fordi det er endt bedre end det elendige udgangspunkt. Men jeg er fuldt bevist om, at resultatet stadig vil ramme danske fiskere hårdt, og derfor er der ingen grund til at juble, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.
Som en del af forhandlingen lykkedes det at få indført, at fiskere med fartøjer op til 15 meter stadig kan fiske på 0-20 meter vand i februar og marts i områder, hvor der ellers er lukket for torskefiskeri (område 22-24).

Som noget helt nyt skal lyst- og fritidsfiskere også bidrage til at forbedre vilkårene for torsken, når de næste år maksimalt må bringe fem torsk i land om dagen.

Flere Nyheder