Minister: Vi har forhandlet et godt resultat hjem

Den danske miljø- og fødevareminister, Esben Lunde Larsen, glæder sig over det  resultat, som Ministerrådet efter to døgn lange forhandlinger i Bruxel
14 dec 2016

Den danske miljø- og fødevareminister, Esben Lunde Larsen, glæder sig over det  resultat, som Ministerrådet efter to døgn lange forhandlinger i Bruxelles er nået frem til for fiskerimulighederne i 2017 for bl.a. Nordsøen, Skagerrak og Kattegat. Det skriver ministeriet i en pressemeddelelse onsdag morgen.

- Vi har forhandlet et godt resultat hjem til de danske fiskere, som får en pæn fremgang i kvoterne for torsk, rødspætter, jomfruhummer og tunge. Det er vigtigt, at vi sikrer et bæredygtig fiskeri, så vi kan få fremgang for bestandene, og dermed få skabt et bedre kvotegrundlag til fiskerne, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.

Ministeriet fremhæver særligt, at bifangstkvoten på torsk i Kattegat bliver øget med 42 procent til 525 tons i 2017. Det bliver nævnt, at det netop har været en mærkesag for Danmark ved forhandlingerne i Bruxelles, da "fiskerne ellers var tvunget til at smide torskene over bord".

- Bestanden af torsk i Kattegat er vokset markant, og vi mener derfor, at der er basis for, at man kan hæve kvoten for torsk. Torsk bliver fanget som bifangst i Kattegat, og det giver ganske enkelt ikke mening at smide torskene tilbage i havet i stedet for at lande dem. Derfor er det enormt positivt, at det også er lykkes at hæve kvoten her, siger Esben Lunde Larsen.

Her er der link til .

Flere Nyheder