Minister vil af med brislingeforbud

I mere end 30 år har der i perioden 1. juli til 31. oktober været forbud mod målrettet fiskeri efter brisling i området ved den jyske vestkyst kendt s
13 feb 2017

I mere end 30 år har der i perioden 1. juli til 31. oktober været forbud mod målrettet fiskeri efter brisling i området ved den jyske vestkyst kendt som brislingekassen. Fiskerierhvervet har længe ønsket at få fjernet forbuddet, og dét ønske er nu kommet et stort skridt nærmere at blive opfyldt, skriver Miljø- og Fødevareminister Esben Lunde-Larsen.

Sidste år viste forsøg fra DTU Aqua, at fiskeriforbuddet ikke mere er berettiget, da der ikke længere er den tidligere bifangst-problematik i området. De resultater er siden blevet bakket op af det Internationale Havforskningsråd, ICES. Derfor tager miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen nu initiativ til en fælles henstilling til EU-Kommissionen på vegne af alle EU-lande i Nordsøen om at ophæve brislingekassen.

”Det har længe været et ønske i erhvervet at kunne fiske efter brisling i Nordsøen hele året rundt, og nu viser videnskabelige undersøgelser med al tydelighed, at det ikke længere giver mening at opretholde forbuddet. Derfor har jeg henvendt mig til de andre EU-lande omkring Nordsøen, og det er i bred enighed, at vi nu opfordrer EU-Kommissionen til at ophæve brislingekassen,” siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.

Artikel fortsættes under billedet

[]

Farvel til brislingekasse vil gavne fiskeriet

Forbuddet mod brislingefiskeri ved Vestkysten dækker i øjeblikket over et område 30 km fra kysten fra Blåvand i syd til Hanstholm i nord. En ophævelse af forbuddet kan derfor give store fordele for de mindre fartøjer i området.

”Med en åbning af fiskeriet i det lukkede område gavner vi økonomien for specielt de mindre og mellemstore fartøjer ved kysten. De vil ikke behøve at sejle så langt væk for at fiske efter brisling og vil dermed spare brændstof,” siger Esben Lunde Larsen.

Den fælles henstilling fra EU-landene omkring Nordsøen er blevet sendt til EU-Kommissionen, som nu skal arbejde videre med ophævelsen, ligesom Europa-Parlamentet skal høres. Hvis henstillingen imødekommes, vil ophævelsen forhåbentligt kunne træde i kraft fra 1. juli 2017.

Flere Nyheder