Minister vil arbejde for fiskeriet

Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen er klar til at gå i brechen for dansk fiskeri. Det gjorde hun klart for de fremmødte på vækstkonferencen, d
10 sep 2015

Miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen er klar til at gå i brechen for dansk fiskeri. Det gjorde hun klart for de fremmødte på vækstkonferencen, der blev afholdt i Aalborg torsdag i denne uge. Her havde Danmarks Fiskeriforening PO sammen med Danish Seafood Association sat fokus på, hvordan bl.a. fiskeriet kan udvikle sig og skabe vækst i de kommende år.

- Jeg ved godt, hvad jeres ønsker er, og hvor I gerne vil hen med jeres erhverv. Og I skal heller ikke være i tvivl om, at jeg også vil det samme som jer. Jeg vil i hvert fald gøre, hvad jeg kan for at bidrage til det, lød det fra ministeren, da hun indledte konferencen.

Fiskeriet lagde selv om op til, at Eva Kjer Hansen som minister meget gerne må arbejde for højere kvoter generelt, men også se på finansieringsmulighederne for fiskeriet. Dertil nævnte formanden for DFPO, Svend-Erik Andersen, at fiskeriet gerne ser en omprioritering af EU-støtten via Den Europæiske Hav- og Fiskeri Fond.

Her er der ifølge fiskeriets opfattelse langt fra prioriteret tilstrækkeligt med midler til fx overgangen til discard, og man mener, at der for relativt få penge kan hjemtages store midler til gavn for fiskeriet.

- Man kan få 130 mio. kroner ved at lægge 16 mio. kroner fra skattemidler i ”potten”, sagde Svend-Erik Andersen.

Flere Nyheder