Minister vil have nye forhandlinger - partier afviser

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen lægger op til, at Fiskeripakken bliver genstand for nye forhandlinger, så Regeringen kan blive en del af
24 jan 2017

Miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen lægger op til, at Fiskeripakken bliver genstand for nye forhandlinger, så Regeringen kan blive en del af den politiske aftale. Men ministerens opfordring bliver allerede skudt ned af partierne bag Fiskeripakken - der bliver ikke ændret noget i aftalen, lyder det samstemmende fra Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti.

Esben Lunde Larsen reagerede på en opfordring fra otte Vest- og Nordjyske kommuner om at få en bredere politisk opbakning til Fiskeripakken. Ministeren mener, at forligspartierne skal lytte til kommunerne og til fiskerne, fremgår det af en pressemeddelelse, som ministeren udsendte mandag.

-  Jeg håber, at partierne vil lytte til kritikken fra borgmestrene og være indstillet på at tale om pakken, så vi kan finde en løsning, hvor fiskerne ikke ender som tabere, siger Esben Lunde Larsen.

Men selv om Regeringen og ministeren bliver budt velkommen til at blive en del af Fiskeripakken, så bliver der ikke ændret på indholdet i den nuværende politiske aftale.

- Partierne bag aftalen står fast på, at pakken ikke skal ændres, men vi vil selvfølgelig gerne drøfte med Regeringen, om de vil tilslutte sig aftalen, siger Simon Kollerup, der er fiskeriordfører for Socialdemokratiet og en af initiativtagerne til den Fiskeripakke, der før jul fik et flertal bag sig udenom Regeringen.

Den udmelding er fiskeriordfører for Dansk Folkeparti, Ib Poulsen, fuldstændig enig i. Samtidig giver han udtryk for forundring over, hvis Regeringen ikke vil kunne tilslutte sig den nuværende Fiskeripakke.

- Jeg har læst mig til, at fiskeriordføreren fra Venstre selv mener, at det er en fin aftale, som de også selv kunne have stået bag. Og derfor forstår jeg da ikke, hvorfor de ikke vil være med, siger Ib Poulsen.

 

Flere Nyheder