Minister vil møde fiskere i maj

Fødevareminister Dan Jørgensen har accepteret at holde et møde med DFPO og en række rekreative organisationer, men det bliver ikke - som ønsket af fis
28 mar 2015

Fødevareminister Dan Jørgensen har accepteret at holde et møde med DFPO og en række rekreative organisationer, men det bliver ikke - som ønsket af fiskerorganisationerne - til et møde så hurtigt som muligt.

- Ministeren har på grund af en travl kalender ikke mulighed for at holde et møde i Middelfart i løbet af foråret, men derimod gerne invitere til et møde på sit kontor torsdag den 7. maj, skriver ministerens sekretariat til DFPO, der stod fadder for opfordringen til at holde et snarligt møde.

Ministeren vil afsætte en halv time til mødet, og han beder om, at organisationerne forlods sender et forslag til dagsorden for mødet, fremgår det videre af svaret fra fødevareministeren.

Danmarks Fiskeriforening PO skrev allerede i sit brev til ministeren med opfordring til et møde, at det skal handle om de "betydelige restriktioner for redskabsfiskeriet i de danske fjorde og farvande". Restriktioner som i følge organisationerne giver "anledning til bekymring for vore fremtidsudsigter".

Konkret bliver det fra DFPO og de øvrige organisationer nævnt, at man gerne vil diskutere de foreslåede restriktioner i Nybøl Nor og i Norsminde Fjord, men at man fra fiskerside også ønsker at tage en mere generel drøftelse "om dine overvejelser om at indføre restriktioner for det kystnære redskabsfiskeri til fordel for sportsfiskerne".

 

Flere Nyheder