Ministerium kan være på vej til at blive splittet

Det er nok næppe gået nogens næse forbi, at der i disse dage bliver forhandlet om en ny regeringskonstellation, hvor Konservative og Liberal Alliance
24 nov 2016

Det er nok næppe gået nogens næse forbi, at der i disse dage bliver forhandlet om en ny regeringskonstellation, hvor Konservative og Liberal Alliance formentlig ender med at gå i en regering ledet af Venstre.

Det har givet anledning til mange spekulationer om fordelingen af ministerier og ministerposter, og i følge bl.a. Politiken vil Konservative have et godt øje til den ene del af det nuværende Miljø- og Fødevareministerium, hvor Esben Lunde Larsen i dag er minister: Miljøministeriet.

Ministeriet blev samlet, da Lars Løkke Rasmussen overtog statsministerposten fra Helle Thorning-Schmidt, men formanden for de Konservative, Søren Pape Poulsen, har ikke lagt skjul på, at hans parti søger en grøn profil - og at det kunne være noget, de kan styrke ved at få en ministerpost på miljøområdet

-Vi kan bestemt se en fordel i, at miljøet får sin egen minister, siger han til Politiken onsdag i denne uge, selv om han samtidig understreger, at det ikke er et kardinalpunkt for partiet.

Det vil i givet fald være spændende, hvem der så får posten. Den mest oplagte er vel umiddelbart partiets fiskeriordfører Rasmus Jarlov, der som bekendt var bannerfører, da den forrige miljø- og fødevareminister, Eva Kjer Hansen, måtte forlade ministeriet i under forhandlingerne om Landbrugs- og Fødevarepakken.

Hvis der sker en opsplitning af ministeriet, bliver det også spændende at følge, hvem der i givet skal have posten som Fødevareminister - og dermed ansvarlig for fiskeriet. Hvis Esben Lunde Larsen ikke fortsætter som ansvarlig for fiskeriet, vil fiskeriet skulle have ny minister - og det vil i givet fald være den syvende siden 2011.

Flere Nyheder