Ministerrådet er enig om forslag til forvaltningsplan

[caption id="attachment_9371" align="alignright" width="293"] Dan Jørgensen var med til mødet i Ministerrådet, hvor man blev enige om rådets tilgang t
20 apr 2015

[caption id="attachment_9371" align="alignright" width="293"]Dan Jørgensen var med til mødet i Ministerrådet, hvor man blev enige om sin tilgang til en forvaltningsplan for Østersøen. Dan Jørgensen var med til mødet i Ministerrådet, hvor man blev enige om rådets tilgang til en forvaltningsplan for Østersøen.[/caption]

Der er nu enighed i Ministerrådet om et forslag til en flerårig forvaltningsplan for torsk, sild og brisling i Østersøen. Det blev resultatet af det månedlige møde for de fiskeriansvarlige ministre, der blev afviklet mandag i Luxembourg.

Ifølge en pressemeddelelse fra Ministerrådet vil det forslag, som der nu er enighed om i Ministerrådet, ”fastlægge mål og referencepunkter for beskyttelse af bestandene og fremme beslutninger på regionalt niveau om fiskeriet i Østersøen”.

- Denne plan er meget vigtig for os. Det er den første flerårige plan, der bliver vedtaget under den ny fælles fiskeripolitik, og det er en lakmus test for de grundlæggende forskrifter i selve politikken, siger den fiskeriansvarlige kommissær, Karmenu Vella, i en kommentar til enigheden i Ministerrådet.

Han slår videre fast:

- Planen er baseret på videnskabelig rådgivning; den bliver besluttet på regionalt niveau, og den fastholder en indbygget fleksibilitet, der adresserer den foranderlighed, der er i havet.

I den kommende uge skal Europa-Parlamentet i plenum stemme om sit forslag til en flerårig forvaltningsplan i Østersøen. Når såvel Europa-Parlamentet som Ministerrådet har vedtaget deres respektive forslag, påbegynder man forhandlinger mellem de to institutioner om at nå frem til enighed om forvaltningsplanen.

Det er hensigten, at man skal kunne have en forvaltningsplan klar i løbet af efteråret 2015, så den kan træde i kraft fra den 1. januar 2016.

 

Flere Nyheder