Ministerrådets forslag vil gøre det nemmere at være fisker i Østersøen

Fiskerne i og omkring Østersøen kan se frem til en række lettelser i forhold til det nuværende fiskeri, hvis det forslag til en ny flerårig forvaltnin
25 apr 2015

Fiskerne i og omkring Østersøen kan se frem til en række lettelser i forhold til det nuværende fiskeri, hvis det forslag til en ny flerårig forvaltningsplan, som Ministerrådet tidligere på ugen nåede til enighed om, klarer sig nogenlunde ”uskadt” igennem de forestående forhandlinger med Europa-Parlamentet.

Kim Kær Hansen, formand for Fiskeriforening Øst og næstformand i DFPO, peger på, at politikerne giver køb på en række af de ting, der har givet fiskerne mange frustrationer gennem de senere år.

- Det handler om lukkeperioder og havdage. Det er gammelkendte ting, som fiskerne har været frustrerede over i årevis, og som der nu på politisk niveau i Ministerrådet er enighed om skal væk. Der er meget, der tyder på, at vi får et nyt regime, der er til at holde ud at fiske under, siger Kim Kær Hansen.

Han erkender, at der fortsat er elementer i det forslag, som Ministerrådet er enige om, som fiskerne kan og skal være bekymrede for. Men på hovedlinjerne er det meget positivt, at man slipper for de indsatsbegrænsninger, der har martret flåden i Østersøen.

- Der er selvfølgelig en risiko for, at noget af det bliver kørt tilbage, når Ministerrådet skal i infight med Europa-Parlamentet, men lige nu og her ser det ikke helt ringe ud, siger Kim Kær Hansen.

Læs mere om Ministerrådets forslag.

Flere Nyheder