Ministre foreslår begrænsninger i Kattegat

Fiskerne i Kattegat kan se frem til yderligere begrænsninger i deres fiskeri. Det fremgår af et forslag til beskyttelse af 650 kvadratkilometer havbun
19 Jan 2015

Fiskerne i Kattegat kan se frem til yderligere begrænsninger i deres fiskeri. Det fremgår af et forslag til beskyttelse af 650 kvadratkilometer havbund i Kattegat, som fødevareminister Dan Jørgensen og miljøminister Kirsten Brosbøl har lagt frem i fællesskab.

Forslaget skal nu i høring, hvor interessenter – blandt andre Danmarks Fiskeriforening PO – kan gøre indsigelser mod forslagene til lukninger af fiskeri. Konkret vil der ifølge forslaget være tale om seks områder, hvor brug af bundtrawl bliver forbudt.

Fødevareminister Dan Jørgensen fremhæver på forhånd, at forslaget netop tager hensyn til fiskerne – eller i hvert fald dele af fiskeriet.

- Fiskerierhvervet bidrager til at skabe vækst og arbejdspladser i yderområderne, og derfor handler det om at finde den rigtige balance mellem benyttelse og beskyttelse. Det mener jeg, vi har fundet her, siger fødevareminister Dan Jørgensen i en fælles pressemeddelelse, der er udsendt af Miljøministeriet.

Ministeren henviser således til, at mens bundtrawl eksempelvis skal forbydes i de seks foreslåede områder, så vil fiskeri med garn, flydetrawl og tejner fortsat være tilladt.

Ifølge pressemeddelelsen fra ministerierne dækker de seks udpegede områder et areal på 650 kvadratkilometer, hvilket svarer til cirka fire procent af den danske del af Kattegat og ni procent af den bløde havbund. Udover fiskeri med bundtrawl vil der også være forbud mod bl.a. indvinding af råstoffer fra havbunden i de udpegede områder.

[button color="red" size="small" link="http://naturstyrelsen.dk/vandmiljoe/havet/havmiljoe/danmarks-havstrategi/indsatsprogram" target="blank" ]Læs mere om forslaget fra fødevare- og miljøministeren[/button]

[button color="green" size="small" link="http://mim.dk/nyheder/2015/jan/regeringen-vil-beskytte-havbunden-i-kattegat" target="blank" ]Læs pressemeddelelsen fra Miljøministeriet[/button]

Flere Nyheder