Minusser og plusser for det pelagiske fiskeri

En del af Ministerrådets aftale handler om arter, de pelagiske fiskefartøjer i Danmark, fisker. En af de arter er den atlantoskandiske sild. - Det
16 dec 2015

En del af Ministerrådets aftale handler om arter, de pelagiske fiskefartøjer i Danmark, fisker. En af de arter er den atlantoskandiske sild.

- Det er naturligvis tilfredsstillende, at der igen er adgang til Norsk farvand for atlantosild. Det er en adgang, der er købt og betalt med kvote. Der bør aldrig kunne sættes spørgsmålstegn ved den adgang, fastslår direktøren for Danmarks Pelagiske PO, Esben Sverdrup-Jensen, der repræsenterer de fartøjer, der fanger den atlantoskandiske sild.

Læs hvad DFPO mener om aftalen

Et af minusserne ved aftalen i Ministerrådet er blåhvilling. Aftalen for blåhvilling er uambitiøs og meget typisk for EU-Kommissionens forhandlingsevne, lyder det.

- Man spiller alle gode kort af hånden tidligt i forhandlingerne, og til sidst står man som spillets taber. Det man siger, er ikke det man gør. Vi havde meget højere forhåbninger ved årets begyndelse. De blev ikke indfriet, siger Esben Sverdrup-Jensen.

Et plus i aftalen er brislingekvoten.

- Det er tilfredsstillende at brislingekvoten er landet på et niveau i overensstemmelse med ICES rådgivningen, lyder det fra DPPO.

Kvoteaftale giver flere fisk, siger ministeren

- Nu krydser vi fingre for, at fiskeriet kan få tilsvarende gode vilkår i 2016, og at vi kommer i mål med en national forvaltning, der understøtter et ansvarligt fiskeri. Det er særligt positivt, at miseren med brisling til Færøerne er neutraliseret i den endelige kvote, siger Esben Sverdrup-Jensen, der når man kigger på plusser og minusser i aftalen set med pelagiske øjne er tilfreds.

- Overordnet er det ét tilfredsstillende resultat, og den danske delegation med Eva Kjer Hansen i spidsen fortjener ros for indsatsen de sidste par dage, konstaterer Esben Sverdrup-Jensen.

Flere Nyheder