Mistet trawl blev bjærget

[caption id="attachment_2523" align="aligncenter" width="620"] HM 635 Karbak[/caption] Et rigtig fornuftigt fiskeri generet af en masse blæsevejr e
07 mar 2015

[caption id="attachment_2523" align="aligncenter" width="620"]HM 635 Karbak (ny001) HM 635 Karbak[/caption]

Et rigtig fornuftigt fiskeri generet af en masse blæsevejr er konklusionen på HM 635 Karbaks sidste togt. Fiskeriet foregik på Kanten i Nordsøen omkring 18 timers sejlads hjemmefra, og varede en uge.

- Det var såmænd et ganske fornuftigt fiskeri. Vi fik 880 kasser med omkring 24 tons blandet fisk. Primært mørksej og torsk men også blandt andet havtaske, fortæller skipper Peter Jørgensen, der samtidig konstaterer, at vejret ikke ligefrem var med HM 635.

- Det blæste meget med kuling. Derfor havde vi kun 13 træk på turen, hvor vi normalt har mellem 20 og 25 træk på en uge. Men sådan er det sommetider på denne årstid, især når der ikke rigtig har været noget kulde, siger Peter Jørgensen. Han glæder sig over, at priserne har været gode.

- Jeg synes faktisk at priserne har været forbavsende gode i år i forhold til de to foregående år. Vi har på denne tur fået 17, 50 kroner i gennemsnit pr. kilo. Mørksej alene gav 13,50 kroner. så det er ganske fornuftigt. Det er der også brug for, for vi har ikke kvote til at kunne klare at nordmændene dumper markedet med store mængder, konstaterer Peter Jørgensen. Det er dog ikke kun vejret, der kan være en uforudsigelig faktor i fiskeriet.

- Vi mistede et helt nyt trawl, som vi kun havde haft tre træk med. Det var dårligt vejr, men det skulle jo helst  bjærges, så vi lå tre dage, hvor vi havde mistet det, fortæller Peter Jørgensen. Ved hjælp af en søger lavet af metal på knap 100 kilo og cirka 50 cm lang monteret med pigge, som trækkes hen over bunden, fik Karbak fat i trawlet, der lå på omrking 85 favne vand.

- Vi havde fem, seks forsøg, før vi fik det bjærget. Fortrawlet var intakt, men bagtrawlet var splittet af i flere dele, siger Peter Jørgensen, der ikke ved, hvad det var på bunden, der havde grebet fat i trawlet.

 

Flere Nyheder