Mortens Kro vinder Årets Sild 2018

Hvis der er nogen, som kan marinere sild, så er det Mortens Kro. Den aalborgensiske restaurant løb nemlig med sejren i dette års udgave af Årets Si
af Line Dalgaard Jensen
14 apr 2018

Hvis der er nogen, som kan marinere sild, så er det Mortens Kro.

Den aalborgensiske restaurant løb nemlig med sejren i dette års udgave af Årets Sild på Nordsøen Oceanarium i Hirtshals. Ti restauranter deltog i konkurrencen, blandt andre Restaurant Lilleheden i Hirtshals, der løb med 2. pladsen, mens Restaurant Palægade i København blev nr. 3.

Konkurrencen går ud på at lave en marineret sild med udgangspunkt i Årets Bjesk fra Hirtshals. Den vindende kryddersnaps var i år med enebær, perikum og blodrod. Under ledelse af Maria Hartmann med assistenterne Simon Reiche og Josefine Daugård, havde Mortens Kro fortolket bjesken og i sin version tilføjet appelsin, æbleeddike, rørsukker, brun farin og mjød.

Sammen med indehaver Morten ”Kok” Nielsen modtog en stolt Maria Hartmann prisen. De afslørede, at de havde overvejet, om de kunne besejre de dygtige modstandere. Men de valgte heldigvis at ”give det en chance til”.

Årets Sild er afviklet i samarbejde mellem Hirtshals Fiskefestival, Nordsøen Forskerpark, Nordsøen Oceanarium, Danmarks Pelagiske Producent Organisationog inddrager Brdr. Schlie og ikke mindst Kattegat Seafood i forbindelse med selve fremstillingen af den gammeldags modnede sild og den efterfølgende serieproduktion til forbrugerne.

 

 

 

 

Flere Nyheder