MSC-certificeringer trækker ud

Rødspætterne i Skagerrak må vente nogle måneder på at få det blå stempel af MSC. Det er ventetid på ICES rådgivning for rødspætter i Skagerrak, der er
07 Sep 2015

Rødspætterne i Skagerrak må vente nogle måneder på at få det blå stempel af MSC. Det er ventetid på ICES rådgivning for rødspætter i Skagerrak, der er årsag til, at MSC-certificeringen ikke når at blive gjort færdig i september, som det ellers var planlagt.

- Det betyder, at den forventede certificerings-dato nu er rykket et par månedet fra september til november. Til gengæld ser det fortsat positivt ud for Skagerrak-rødspættens chancer for certificering, siger Jonathan Brock Jacobsen, MSC-konsulent hos DFPO, til Fiskeri Tidende.

Også certificeringen af blåmusling og hjertemusling er forsinket med omtrent en måned på nuværende tidspunkt – og forventes derfor også klar til november.

Jonathan Brock Jacobsen påpeger dog, at der aldrig er tale om faste slut-datoer for processerne. Der er tale om forventede tidspunkter, men som så ofte før kan der være behov for yderligere udredninger inden det blå MSC-stempel kan sættes på rødspætter, blåmusling og hjertemuslingerne.

Flere Nyheder