MSC fejrer 20 års jubilæum

  Organisationen Marine Stewardship Council (MSC) kunne den 25. april fejre 20 års jubilæum. I den forbindelse offentliggjorde de deres strate
06 maj 2017

 

Organisationen Marine Stewardship Council (MSC) kunne den 25. april fejre 20 års jubilæum. I den forbindelse offentliggjorde de deres strategi for årene fremover. Blandt andet stræber MSC efter, at mere end en tredjedel af verdens samlede fiskerier enten er blevet MSC certificeret eller engageret i programmet i år 2030.

Ambitionen fra MSC’s side er blandt andet at styrke engagementet og indflydelsen på den sydlige halvkugle, på prioriterede markeder og arter samt over for forbrugerne. Samtidig ønsker MSC at fortsætte med at være værdiskabende for de fiskerier, der allerede er MSC certificerede. Det skriver organisationen på sin hjemmeside.

Frem mod 2020

MSC har fremlagt nogle prioriterede områder, man vil arbejde hen i mod frem mod år 2020. Blandt andet er det et ønske, at 20 procent af verdens samlede fiskerier er blevet MSC certificeret eller engageret i programmet, når kalenderen siger år 2020. Det skal efterfølgende stige til over en tredjedel i år 2030. I dag er 14 procent af verdens samlede fiskerier MSC certificeret eller engageret i programmet.

Derudover ønsker organisationen at opdyrke og udvide markeder for bæredygtige fiskeprodukter. De vil de gøre ved at udvide samarbejdet med kommercielle nøglepartnere og fokusere på at opbygge efterspørgslen på bæredygtige fiskeprodukter – primært på markederne i EU, USA, Kina og Japan.

Endelig vil organisationen opbygge det offentlige kendskab samt styrke det forskningsmæssige engagement. Det kommer til udtryk ved at MSC vil investere i research for at forstå forbrugernes efterspørgsel efter bæredygtige fiskeprodukter. Store kampagner skal gøre forbrugerne bekendt med bæredygtigt fiskeri samt det blå MSC mærke.

 

Flere Nyheder