MSC har påvirket Skagerrak rødspætterne positivt

[caption id="attachment_13120" align="aligncenter" width="620"] Auktionsmester Karsten Brovn Pedersen har givet hammerslag på højere priser efter røds
09 apr 2016

[]

I det sene efterår sidste år fik rødspætterne i Skagerrak efter seks års arbejde endelig det blå stempel, som bevis for at de er MSC certificerede. Efter det lange tilløb var forventningerne store til at MSC-stemplet ville løfte priserne på rødspætterne fra Skagerrak.

- Vi er ikke blevet skuffede efter rødspætterne har fået den længe ventede MSC-certificering. Vi tror helt sikkert, den har haft en positiv effekt, selvom vi jo ikke ved, hvad den ville have været uden MSC. Prisen har i hvert fald fået et hak op ad, konstaterer Karsten Brovn Pedersen, auktionsmester på Hirtshals Fiskeauktion. På auktionen kan man da også konstatere, at prisniveauet på rødspætter har fået et løft siden MSC-certificeringen.

- Der er en forskel på en til halvanden kroner for 4’er rødspætterne. Det er på 4’erne vi kan se den største forskel, siger Karsten Brovn Pedersen, der også konstaterer, at MSC rødspætterne endda er med til at løfte prisen på rødspætter uden MSC.

Kræver MSC
Det er dog ofte et krav fra opkøberne, at der er MSC på rødspætterne.

- Vi må også konstatere, at der er nogen opkøbere der udelukkende går efter rødspætter med MSC. Når først MSC er inde hos f.eks. en supermarkedskæde, så er det et krav, at rødspætterne har MSC, siger Karsten Brovn Pedersen. Han lægger ikke skjul på, at det har stor betydning for fiskerne og auktionen i Hirtshals, at prisen på rødspætterne har fået løft.

- Det har stor betydning, når rødspætter fylder så meget i omsætningen heroppe hos os. Det gør en meget stor forskel om prisen er nede på seks kroner kiloet for 4’er rødspætter som for nogle få år siden, eller den er på mere end det dobbelte som i dag, siger Karsten Brovn Pedersen. Den gennemsnitlige kilopris for rødspætter i alle sorteringer fra Skagerrak var i 2015 frem til MSC-certificeringen 11,32 kroner. I 2016 med MSC har den gennemsnitlige kilopris indtil i dag været på 15,55 kroner. En stigning på 35 procent.

 

 

 

 

Flere Nyheder