MSC på sild i de indre farvande nærmer sig

[caption id="attachment_6270" align="aligncenter" width="411"] Sildene i de indre farvande kan snart bryste sig med det blå bæredygtigheds
14 sep 2016

[caption id="attachment_6270" align="aligncenter" width="411"]a sild Sildene i de indre farvande kan snart bryste sig med det blå bæredygtighedsstempel MSC[/caption]

I sidste uge fik torsken i Nordsøen det eftertragtede blå stempel, som tegn på at fiskeriet er bæredygtigt. Men certificeringen af danske fiskerier stopper ikke her. Nu er turen også snart kommet til sildefiskeriet i de indre farvande. MSC certificeringen af sildefiskeriet i Skagerrak, Kattegat og Vestlige Østersø har været længe ventet, men er nu gået ind i den aller sidste fase. Den endelige rapport er udgivet og der er nu tre ugers frist til at klage over certificerings-bureauets afgørelse.

Afgørelsen er at silde-fiskeriet med trawl, not og garn består MSC-standarden og allerede da denne besked kom ud i forbindelse med den offentlige hørings rapport  i august førte det til en markant stigning på prisen for sild fra de indre farvande.

Desværre består bundgarns-fiskeriet efter sild ikke, fordi der i det redskab også fanges betydelige mængder hornfisk. Da bestanden af hornfisk er totalt ukendt kan det ikke siges med sikkerhed om den er indenfor sikre biologiske grænser.

DFPO har fået udført certificeringen i samarbejde med DPPO og de svenske pelagiske fiskere.

Flere Nyheder