MSC rykker ud i fiskeriet

[caption id="attachment_17708" align="alignright" width="200"] Fiskerne gør det godt, men husk PO-dagbogen, lyder det fra Kurt S. Madsen[/caption]
af Line Dalgaard Jensen
30 maj 2018

[]

Selvom op mod 90 % af dansk fiskeri er MSC certificeret, så skal det bæredygtige arbejdstøj beholdes på.

Med certificeringerne i hus, handler det nu om at fastholde de blå mærker, og det kræver et blik skarpt rettet mod fiskeriet.

- Fiskerne har nået et rigtig flot niveau, og det skal vi holde ved. Det er et stort arbejde, hvor det, der rent faktisk foregår ude på havet, er i fokus, siger Kurt S. Madsen, formand for PO-udvalget

Husk PO-dagbogen
Derfor er især PO-dagbøgerne et vigtigt redskab for at fastholde MSC-certificeringerne.

- Der er for få, der udfylder PO-dagbogen i dag. Hvis vi fremadrettet vil beholde MSC, så skal den udfyldes, siger Kurt S. Madsen.

Uden udfyldelse af PO-dagbog risikerer man at ryge af listen over MSC-certificerede fiskerier – og samtidig er det vigtigt for at styrke MSCs ry og rygte. NGO’er sår tvivl om MSCs bæredygtighed, og her er informationerne og åbenheden fra havet yderst betydningsfuldt.

Fremtidens MSC
Med PO-dagbøger på plads, håber Kurt S. Madsen, at fremtiden er lys for MSC i dansk fiskeri. Torsken i Østersøen, som er suspenderet fra MSC, skal tilbage. Omkostningerne ved certificeringsprocessen og kontrol skal bringes ned. Fiskerne kan vente sig flere stramninger til sporbarhed og arbejdsforhold.

Omvendt sætter Danmarks Fiskeriforening også krav til MSC om at træde mere i karakter og markedsføre bæredygtighedsmærket for fuld skrue.

- Og så skal vi selvfølgelig arbejde for at få endnu flere fiskerier certificerede; at gå fra 90 til 100%, siger Kurt S. Madsen.

Flere Nyheder