Muslingefiskeri åbner ved Fyn og den jyske østkyst

NaturErhvervstyrelsen har netop åbnet for fiskeri på 8.000 tons blåmuslinger til en anslået værdi af omkring 7,5 mio. kroner i en række områder ved Fy
08 mar 2015

NaturErhvervstyrelsen har netop åbnet for fiskeri på 8.000 tons blåmuslinger til en anslået værdi af omkring 7,5 mio. kroner i en række områder ved Fyn og langs den jyske østkyst. Tilladelserne er uddelt til i alt seks fartøjer, og den gælder for et år frem til den 29. februar 2016, fremgår det af en pressemeddelelse fra NaturErhvervstyrelsen.

Fiskeriet skal bl.a. foregå i et Natura 2000-område ved Lillebælt. Det medfører, at der er krav om, at fartøjerne skal bruge GPS og sensorudstyr. Det er krav, der også er gældende for muslingefiskeriet i Limfjorden.

Fiskeriet åbner efter videnskabelig rådgivning fra DTU Aqua, som vurderer, at den ansøgte kvote er bæredygtigt for blåmuslingebestanden i området. Fiskeriet er også i overensstemmelse med regeringens muslingepolitik, der bl.a. stiller krav om, at fiskeri ikke må påvirke mere end 15 procent af et Natura2000-område.

Tilladelserne dækker fiskeri efter blåmuslinger i Lillebælt, ved Syddjurs og Samsø, i Horsens Fjord, ved Nordfyn og i Storebælt, i det Sydfynske Øhav og ved Als.

Flere Nyheder