Muslingeforbud er ophævet

  Fødevarestyrelsen har ophævet fiskeforbuddet, der har været gældende i to områder i Limfjorden. Den algegift, der blev konstateret i musling
01 jun 2016

 

Fødevarestyrelsen har ophævet fiskeforbuddet, der har været gældende i to områder i Limfjorden. Den algegift, der blev konstateret i muslingerne, er nu ikke at finde længere, og dermed er fiskeriet blevet tilladt igen.

- Det var lidt en storm i et glas vand, for det var kun få spor af algegift, der blev fundet, siger Viggo Kjølhede, formand for Foreningen Muslingeerhvervet, til Morsø Folkeblad.

Fødevarestyrelsen advarede mod at samle muslinger i seks områder, men det var kun to områder, hvor der blev udstedt fiskeforbud. Nu er alle områder ved Løgstør Bredning igen åbne for fiskeri.

- Jeg kan ikke husk, hvornår vi sidst har oplevet en lignende situation, siger Viggo Kjølhede, der understreger, at forbrugerne trygt kan købe og spise muslinger igen.

- Vi tjekker blandt andet for toksinindhold i muslingerne. Det har vi hele tiden gjort, fortæller han til Morsø Folkeblad.

Flere Nyheder