Muslingerne er MSC-blå

Blåmuslingerne er ikke bare blå; de er MSC-blå. Det står klart efter den årlige MSC-kontrol, hvor både blåmuslinger i de indre danske farvande og blå
af Line Dalgaard Jensen
09 aug 2018

Blåmuslingerne er ikke bare blå; de er MSC-blå.
Det står klart efter den årlige MSC-kontrol, hvor både blåmuslinger i de indre danske farvande og blåmuslinger og hjertemuslinger i Limfjorden var under luppen.

De to MSC-certificering blev tjekket efter i sømmene, og begge svømmede let gennem eftersynet og kan fortsat pryde sig med det blå bæredygtighedsmærke. Ved kontrollen af fiskeriet var der især fokus på hvordan fiskeriets påvirker økosystemet:

- DTU Aqua laver årligt konsekvensvurderinger af fiskeriet i Natura2000-områder, så det sikres, at effekterne af fiskeriet er på et acceptabelt niveau, siger Sofie Smedegaard Mathiesen, der er biolog og arbejder med MSC-certificering hos Danmarks Fiskeriforening.

Eneste men var hjertemuslingerne, som har fælles certifikat med blåmuslingerne i Limfjorden. De er fortsat certificeret, men der er fra MSC’s side krav om, at de skal undersøges nærmere.

- Vi skal være sikre på, at fiskeriet ikke påvirker bestanden uhensigtsmæssigt, siger Sofie Smedegaard Mathiesen.

DTU Aqua har iværksat en foreløbig bestandsopgørelse i udvalgte områder af den vestlige del af Limfjorden. Yderligere undersøgelser kan komme på tale, ogvil foregå i samarbejde med muslingefiskere fra Limfjorden, så deres viden om hjertemuslingerne også inddrages.

Flere Nyheder