Muslingeskrab forbydes ved Helnæs Bugt

Fiskeriminister Eva Kjer Hansen har i et brev til Helnæs Fiskeriforening fortalt, at den kommende fiskeribekendtgørelse kommer til at indeholde et for
af Line Dalgaard Jensen
27 aug 2018

Fiskeriminister Eva Kjer Hansen har i et brev til Helnæs Fiskeriforening fortalt, at den kommende fiskeribekendtgørelse kommer til at indeholde et forbud mod trawl og muslingefiskeri ved Helnæs Bugt.

Den lokale fiskeriforening for fritidsfiskere klagede i foråret over, at der blev slæbt efter muslinger i Helnæs Bugten. Nu har fiskeriministeren i et brev svaret på klagen. I brevet fortæller hun, at der bliver et forbud mod trawl og muslingefiskeri.

Forbudet kommer til at træde i kraft fra 1. januar 2019, men reelt vil det allerede være i drift fra nu af. For der skal søges tilladelse i området, og det vil Bælternes Fiskeriforening, hvis medlemmer fisker i området, afstå fra, står der i brevet fra ministeren:

”Bælternes Fiskeriforening ønsker selv, at Helnæs Bugten lukkes for muslingefiskeri, og har meddelt, at man ikke vil søge om tilladelser hertil i tidsrummet frem til forbuddet i praksis træder i kraft.”

Flere Nyheder