Muslingetogt blev til Mors rundt

Det var både meget mørkt og meget koldt da muslingefartøjet L 253 Laura med skipper Benny Andersen klokken tre natten til onsdag stævnede ud fra Nykøb
04 dec 2016

Det var både meget mørkt og meget koldt da muslingefartøjet L 253 Laura med skipper Benny Andersen klokken tre natten til onsdag stævnede ud fra Nykøbing Havn for at skrabe muslinger i Limfjorden. En tidlig afgang var nødvendiggjort af, at der fra L 253 Lauras hjemhavn i Nykøbing er tre timers sejlads om til fiskepladsen, hvor der lige nu er mange og store blåmuslinger.

- Vi har fanget blåmuslinger i Thisted Bredning, og har fået omkring 15 tons på en times fiskeri deroppe, fortæller Benny Andersen. De 15 tons blåmuslinger kom i lasten på seks slæb med muslingeskraberne på cirka 6 til 7 meter vand, og der var ikke behov for, at slæbe i lang tid før posen på muslingeskraberen for det meste var fuld. Hvert slæb tog kun omkring 5 minutter.

- Det er nogen meget store og fine muslinger, som er meget kødfyldte, siger Benny Andersen, der som ene mand om bord har brug for den egenskab, som mænd normalt ikke menes at have. Nemlig evnen til at multitaske.

Pladsen med muslingerne i Thisted Bredning er ikke ret stor og trafikken med muslingefartøjer var tæt i mørket i morges. Benny Andersen skulle derfor konstant springe mellem opgaven med at få muslingerne sikkert i lasten og få fartøjet styret sikkert klar af de andre muslingefartøjer. Det endda i noget uroligt vand.

- Det hjælper at have mange års erfaring, konstaterer Benny Andersen, der kan fejre 40 års jubilæum som fisker til næste år.

- Vi lossede muslingerne på Jegindø hos Johs. Jensen Fiske- & Muslingeexport inden turen gik tilbage til Nykøbing. Det betyder faktisk, at vi i dag har været en tur hele vejen rundt om Mors. Det er en tur, der uden ophold tager omkring 6,5 timer. Men med slæb og losning, tog turen rundt om Mors i dag 12 timer, slutter Benny Andersen.

Flere Nyheder