NaturErhvervstyrelsen er klar med discardplan for 2016

I 2016 træder discardforbuddet i kraft for en række fiskerier i Nordsøen, Skagerrak og Kattegat. Selvom regelsættet ikke er endeligt på plads, så
18 dec 2015

I 2016 træder discardforbuddet i kraft for en række fiskerier i Nordsøen, Skagerrak og Kattegat. Selvom regelsættet ikke er endeligt på plads, så har NaturErhvervstyrelsen valgt at udsende en vejledning for reglerne nu. Det sker selvom EU´s regelsæt ikke er på plads.

Der er tale om de demersale arter i Nordsøen, Skagerrak og Kattegat og vejledningen fortæller på få sider, hvordan fiskerne skal håndtere de nye regler, der vedrører fiskeri af kuller, jomfruhummer, rødspætte, kulmule, tunge og dybvandsrejer.

Læs vejledningen her

Vejledningen fortæller eksempelvis om undtagelser for discardforbuddet, hvordan man som fisker skal føre logbog, hvordan meldinger skal afsendes, og hvordan man udfylder sin landingserklæring.

Vejledningen bliver rettet til i takt med, at EU-reglerne falder endeligt på plads. Skulle der mod forventning blive behov for at rette i vejledningen, vil NaturErhvervstyrelsen udsende en ny vejledning og en nyhed om dette.

NaturErhvervstyrelsen planlægger i folængelse i af indtræden af discardforbuddet at afholde en række dialogmøder rundt om i landet, hvor fiskere kan stille spørgsmål omkring fiskeriet, og hvordan de skal forholde sig, når forbuddet mod discard bliver gældende i Nordsøen, Skagerrak og Kattegat.

Læs nyheden fra NaturErhvervstyrelsen

Flere Nyheder