Nej til yderligere restriktioner i Nybøl Nor

Der er yderligere restriktioner i vente for erhvervs- og amatørfiskerne i Nybøl Nor, hvis NaturErhvervstyrelsens oplæg til en ny bekendtgørelse bliver
11 dec 2015

Der er yderligere restriktioner i vente for erhvervs- og amatørfiskerne i Nybøl Nor, hvis NaturErhvervstyrelsens oplæg til en ny bekendtgørelse bliver gennemført uden ændringer. Det har fået DFPO til at være meget skarp i sit høringssvar, hvor man ikke mindst efterlyser løsninger, hvor alle kan blive tilgodeset.

- Hvis der virkelig ønskes at skabe afbalancerede løsninger med plads til alle former for fiskeri, bør reguleringer af fiskeri gælde alle former for fiskeri, så de, der har interesse i ørred sammen løfter opgaven og sammen bidrager til den biologiske rådgivning, der er brug for, skriver DFPO i sit høringssvar til NaturErhvervstyrelsen.

DFPO fremhæver, at der mangler biologiske argumenter for de restriktioner, som styrelsen vil pålægge erhvervsfiskeriet, ligesom der bliver peget på, at der i forlængelse af to dialogmøder er lagt ekstra restriktioner ind i bekendtgørelsen.

- F.eks. lægges der op til, at rusefiskeri skal begrænses i snævringen, på trods af, at der ikke fanges ørred i redskaberne, pointerer DFPO i sit høringssvar, hvor man også stiller sig kritisk til, at transport af ørred gennem området skal begrænses.

- Fangst og transport af ørred skal ikke begrænses for de erhvervs- og bi- erhvervsfiskere, der fanger ørreden uden for Nybøl Nor og har brug for at sejle ind gennem området for at lande deres fangst, skriver DFPO.

De nye bekendtgørelse skal efter planen allerede træde i kraft fra den 1. januar 2016.

Flere Nyheder