Nielsen Fiskeeksport opkøbt af svenskere

Den nordjyske virksomhed, Nielsen Fiskeeksport a/s i Aalbæk er blevet overtaget af det svenske selskab, Sweden Pelagic A/S. Dermed er virksomheden ble
06 sep 2017

Den nordjyske virksomhed, Nielsen Fiskeeksport a/s i Aalbæk er blevet overtaget af det svenske selskab, Sweden Pelagic A/S. Dermed er virksomheden blevet tæt knyttet til fiskemelsfabrikken FF Skagen. Sweden Pelagic er nemlig halvt ejet af Västkustfisk SVC AB i Gøteborg og af FF Skagen.

Det bliver det svenske selskab, der kommer til at stå for den forsatte drift. Med en sildefabrik i Ellös i Sverige og en ny i Aalbæk vil Sweden Pelagic være godt rustet til fremtiden.

"Formålet med at erhverve virksomheden er at styrke Sweden Pelagic internationalt", nævnes det i en pressemeddelelse om erhvervelsen.

Investeringerne i nye pelagiske fiskefartøjer bestilt af leverandørerne til fabrikken spiller også ind i bevæggrundene for at erhverve Nielsen Fiskeeksport A/S, der har været 100 procent ejet af Launis, lyder det.

[]

Fat i afskær

FF Skagen er aktionær i Sweden Pelagic, der har to fabrikker i Sverige hvorfra FF Skagen modtager fiskeafskær fra sildeproduktionen. Udover at styrke driften af Sweden Pelagic er der også en anden tanke bag købet.

- Målet er også at skabe synenergi mellem produktionerne på hver sin side af Kattegat, siger Jens Borup, formand for FF Skagens bestyrelsen, men han lægger heller ikke skjul på, at fiskeafskæret er et vigtigt produkt for FF Skagen.

I de perioder, hvor der er få mængder af tobis, brisling eller andre industriarter, holdes fabrikken igang med fiskeafskær, der omdannes til fiskemel og olie på én eller to produktionslinier. Og med ejerskabet af Nielsen Fiskeeksport i Aalbæk er leverancerne af fiskeafskær fra sildeproduktionen sikret.

Ledelse fortsætter

Det er planen, at den nuværende ledelse his Nielsens Fiskeeksport fortsætter arbejdet, og de suppleres af den adm. direktør for Sweden Pelagic Peter Sjøholm.

Efter overtagelsen forventes det årligt at produktionen vil runde de 18.000 tons, og der vil fortsat være beskæftigelse til omkring 120 personer.

Nielsen Fiskeeksport er Danmarks næststørste producent af sildeprodukter.

Flere Nyheder