Nogenlunde fangst i forhold til årstiden

Skipper Ernst Christensen er stadig aktiv fisker på trods af, at dåbsattesten fortæller, at han har rundet de 80 år. I øjeblikket fisker han efter hum
25 mar 2015

Skipper Ernst Christensen er stadig aktiv fisker på trods af, at dåbsattesten fortæller, at han har rundet de 80 år. I øjeblikket fisker han efter hummer og østers i Limfjorden fra sit fartøj HM 324 Lea. Da Fiskeri Tidende fanger ham til en snak i telefonen, er han på vej tilbage til Agger med dagens fangst.

- Vi sejlede ud i morges kl. 7, og nu her ved middagstid er vi på vej tilbage til Agger med dagens fangst. Vi har været ude og tømme vores 120 hummertejner. De er langt fra fyldt, men det er tilfredsstillende i forhold til, at det er først på sæsonen. Men det skulle gerne blive noget bedre, når vi kommer længere hen på sæsonen, siger Ernst Christensen.

Det bliver højst sandsynligt ikke det danske middagsbord, som får fornøjelsen af de hummere, som Ernst Christensen har fået med hjem.

- Hummeren bliver kørt fra Agger til auktionen i Göteborg, hvor vi får en bedre pris for den. Selvfølgelig går vi efter at få så meget for hummeren som muligt, og det er altså i Sverige i øjeblikket.

Når der ikke står hummer på fangstmenuen, er det østers, som Ernst Christensen går efter med HM 324 Lea.

- Ja, jeg fisker også østers med samme båd. Sidst vi var ude, fik vi lige godt 300 kilo med hjem. Og det er den tilladte mængde for 14 dages fiskeri. Og det er alt for lidt efter min mening. For vi kan se, at det tager til med østers derude. Også med yngel, så det ser meget bedre ud nu.

- Når jeg fisker efter østers, er det som regel min kone, der er med ude. Men hun gider ikke hummer fiskeriet, så der har jeg en makker med. Eller en ung knægt, som jeg kalder ham, for han er jo kun lige omkring de 70 år, fortæller Ernst Christensen.

Flere Nyheder