Nordatlanten gemmer fortsat på hemmeligheder

[caption id="attachment_6500" align="aligncenter" width="620"] Nordatlanten rummer stadig hemmeligheder under havoverfladen[/caption] Hvis man tror
22 Oct 2015

[caption id="attachment_6500" align="aligncenter" width="620"]Færøerne Nordatlanten rummer stadig hemmeligheder under havoverfladen[/caption]

Hvis man tror, at biologer og andre videnskabsfolk efterhånden har styr på alt, hvad der foregår under havoverfladen, så er her et eksempel på, at dette ikke er tilfældet. En lille, aflang hidtil ukendt fisk - med et meget stort øje - er blevet hevet op af dybet ud for Sydøstgrønlands kyst. Fisken er hovedperson i en ny undersøgelse, som konkluderer, at der er tale om en ny og hidtil ukendt art.

-Normalt betragter vi havområderne umiddelbart tæt på Grønland som relativt veludforskede. Men fundet er et eksempel på, at der stadig er meget, vi ikke ved om, hvad der gemmer sig i de dybere områder i Nordatlanten,fortæller biologen Jan Yde Poulsen fra Grønlands Naturinstitut til Videnskab.dk. Han har givet den nyfundne fiskeart det latinske navn Nansenia boreacrassicauda – eller på dansk 'nordlig tykhalet blyantsmelt'.
På Zoologisk Museum på Københavns Universitet bekræfter lektor Peter Rask Møller, som forsker i fisk, at der er tale om en ny art. Forskerne mener, at den nye fiskeart først er blevet opdaget nu, fordi den er sjælden og lever i vandmasser, hvor der normalt ikke fiskes så ofte. Desuden er mener man ikke den bliver større end 30 centimeter.

 

 

 

 

 

 

Flere Nyheder