Nordjylland vil satse på akvakultur

I det nordjyske fylder fiskeriet meget, og det skal det også fremadrettet. Men hvis det står til Erhvervshus Nord, så skal akvakulturen også til at fy
01 nov 2016

I det nordjyske fylder fiskeriet meget, og det skal det også fremadrettet. Men hvis det står til Erhvervshus Nord, så skal akvakulturen også til at fylde en del i det samlede billede over fiskeproduktion – det fremgår af en pressemeddelelse erhvervsdirektør Niels Bay Christensen.

- Vi har alle forudsætninger for at blive de helt store vindere indenfor akvakultur, hvis vi går aktivt efter det og bliver firstmover på bæredygtige og miljøvenlige anlæg, siger han med henvisning til, at man med fiskerihavnene i og omkring Skagen og Strandby allerede har en stor kapacitet indenfor bearbejdning af fisk.

Niels Bay Christensen vil derfor satse på at kunne tiltrække moderne landanlæg, der ”renser og recirkulerer op til 99,7 procent af vandet i tanken”, og hvor ”man kan kontrollere vandmiljøet i en sådan grad, at fiskene ikke bliver syge og dermed ikke skal behandles med fx antibiotika”.

- De fisk, som vi skal opdrætte i akvakulturanlæg, er højværdifisk af arter, som vi ikke fanger i vores konventionelle fiskeri. Det er derfor på ingen måde i konkurrence med vores fiskeri, men øger blot råvareandelen, lyder det fra Niels Bay Christensen.

 

Flere Nyheder