Nordjyske Bank laver acceptabelt resultat

Når fiskerne skal have finansieret deres virksomheder, er de henvist til den gode håndfuld banker, som opretholder ekspertise på fiskeriområdet. Da de
19 maj 2016

Når fiskerne skal have finansieret deres virksomheder, er de henvist til den gode håndfuld banker, som opretholder ekspertise på fiskeriområdet. Da de banker således er eneste finasieringskilde for fiskerne, er det vigtigt for erhvervet, at det går dem godt. En af bankerne med fiskeriekspertise er Nordjyske Bank. Banken har netop fremlagt sit regnskab for 1. kvartal. Heraf fremgår det, at banken har et samlet udlån til fiskerierhvervet på knap 250 mio. kroner. Nordjyske Bank kom ud af 1. kvartal med et resultat før skat på 41 millioner kroner, hvilket svarer til en egenkapitalforrentning på 6,3 procent. Kvartalet har været præget af et faldende renteniveau og øget konkurrence samt nedskrivninger på svage udlån, der stiger fra 21 mio. kroner til. 43 mio. kroner. Det er dog ikke udlån til fiskeriet, der tynger på den konto. Det er derimod et presset landbrug.

”Ledelsen vurderer at resultatet i sin helhed er acceptabelt med den aktuelle markedssituation og landbrugets udfordringer in mente” lyder det i regnskabsmeddelelsen.

 

Flere Nyheder