Nordjyske borgmestre mødes i fiskerinetværk

De seks borgmestre i det nordjyske fiskerinetværk mødes den 11. juni for at drøfte et meget aktuelt politisk emne - fiskeripakken. Da fiskefartøjet HM
05 jun 2018

De seks borgmestre i det nordjyske fiskerinetværk mødes den 11. juni for at drøfte et meget aktuelt politisk emne - fiskeripakken. Da fiskefartøjet HM 349 Stefanie blev solgt til et norsk rederi gik debatten højt, og fiskeripakken fik en stor del af skylden for at Brian Bloch Larsen ikke kunne fortsætte med at drive fartøjet som ejer af 49 procent.

Derfor kommer snakken på fiskerinetværkets møde også til at gå på fiskeripakken og dens konsekvenser. Men for Ulla Vestergaard, der er ny borgmester i Thisted Kommune, skal der kigges fremad, så mulighederne for at unge kan etablere sig fortsat er til stede.

- Det jeg har lagt op til er, at vi har en fiskeripakke, og den kan man lide eller lade være. Vi skal finde ud af, hvad gør vi ved det, siger hun med henvisning til de udfordringer, som unge mennesker har for at etablere sig som fisker.

Derfor er repræsentanter fra Kreds Nord og de to fiskeripolitiske ordførere, Simon Kollerup og Ib Poulsen, også inviteret til mødet.

Ulla Vestergaard finder det problematisk, at man ikke har nogle gode finansieringsmuligheder, og derfor kan blive afhængig  af nogle få private investorer.

- Det gør jo sådan et marked sårbart. Det her handler om, at nogen skal tage initiativet og være lidt vedholdende på det. Og det har jeg så tænkt mig at være, konstaterer hun overfor fiskeritidende.dk og fortsætter:

- Det med finansiering er jo en gammel sag, hvor man i rigtig mange år har diskuteret det uden at være kommet så langt i det. Vi er nødt til at holde fast i det, siger  Ulla Vestergaard.

Første møde

Siden sidste gang netværket var sammen har der været kommunalvalg. Derfor handler mødet også om at overholde formalia for netværket og placere rolle og fordele opgaver.

Det er Hjørring, Frederikshavn, Læsø, Jammerbugt, Morsø og Thisted kommuner, der udgør netværket. Bestyrelsen består af de 6 kommunernes borgmestre.

[]

Flere Nyheder