Nordjyske kokke dyster om at lave den bedste fiskeret

[caption id="attachment_14089" align="aligncenter" width="620"] Igen i år danner Hirtshals Fiskefestival rammen om Localcookings dyst, hvor nordjyske
03 aug 2016

[]

Lige nu er det højsæson for fiskefestivaler rundt om i de danske fiskerihavne med et væld af aktiviteter, hvor havets råvarer er omdrejningspunktet. På lørdag den 6. august danner Hirtshals Fiskefestival rammen om en kokkedyst, hvor der konkurreres om at lave den bedste fiskeret.

Kuller
Deltagerne er otte af Nordjyllands bedste og mest interessante restauranter, som får til opgave at bruge kuller som fundament i deres Local Cooking-ret. Restauranterne bliver ud over smag og udseende bedømt på deres præsentation af retten og fortælling omkring råvarerne og deres oprindelse. De deltagende kokke og restauranter skal ikke bare lave retter baseret udelukkende på lokale råvarer – de skal efterfølgende servere retterne på deres restauranter, så gæster fra både ind- og udland får mulighed for at smage de lokale kreationer i det danske sommerland.

Lokalt udtryk
Bag konkurrencen står Local Cooking, som er en regional restaurantkonkurrence, der skal få flere danske restauranter til at bruge lokale råvarer og samarbejde med lokale landmænd, fiskere og fødevareproducenter. Ideen bag er at give danske spisesteder et stærkere lokalt udtryk og give gastronomien et løft i hele landet. Konkurrencen afholdes for anden gang i Nordjylland, hvor den afholdes i forbindelse med Hirtshals Fiskefestival. Deltagerne dyster om 20.000 kroner og titlen om at være nordjysk mester i at bruge det lokale i sin mad. Vinderen går videre til landsfinalen under Food Festival i Århus den 4. september.

Konkurrencen finder sted på Beddingkajen på Hirtshals Havn lørdag den 6. august klokken 10:00-14:00, og konkurrencen er åben for publikum, der gratis kan følge med, når kokkene tilbereder, serverer og bedømmes.

 

 

Flere Nyheder