Nordjyske V-folk skuffede efter samråd

Torsdag var der samråd i Folketinget med såvel fødevareminister Dan Jørgensen som miljøminister Kirsten Brosbøl omkring deres forslag til lukninger af
17 apr 2015

Torsdag var der samråd i Folketinget med såvel fødevareminister Dan Jørgensen som miljøminister Kirsten Brosbøl omkring deres forslag til lukninger af visse område i Kattegat for trawlfiskeri. Et forslag som ministrene hidtil har forsvaret med, at det er nødvendige lukninger, og at truslerne mod fiskeriet er stærkt overdrevne.

Den tilgang fastholdt de to ministre på samrådet torsdag eftermiddag, og det skuffer såvel borgmester Tobias B. Johansen som den nordjyske kandidat til Folketinget, Kristian Andersen.

- Skal vi dømme efter ministrenes meldinger på samrådet, så er det ikke blevet lettere at være optimist, siger Læsø-borgmester Tobias B. Johansen.

Han og Kristian Andersen var særligt overraskede over, at fødevareminister Dan Jørgensen såede tvivl om argumenterne fra bl.a. Danmarks Fiskeriforening PO og Læsø Fiskeindustri for at flytte fredningsområderne af hensyn til fiskeriet.

-Der må simpelthen være tale om en fejllæsning i Fødevareministeriet. Men fødevareministeren skal ikke have nogen som helst undskyldning for at gennemføre det her. Derfor gennemgår vi nu med tættekam alle de tal, vi har – og dem, vil vi sørge for at præsentere for Fødevareministeriet så hurtigt som muligt, siger Tobias B. Johansen.

Sammen med Kristian Andersen har de givet en åben invitation til Dan Jørgensen om at komme til Nordjylland for at fortsætte dialogen om de lukninger, som ministrene lægger op til.

-Vi kan kun fortsætte med at appellere til regeringen, og vi beder også 3F og andre om at engagere sig. Nordjylland har brug for alle de arbejdspladser, vi har, lyder det fra Kristian Andersen.

Flere Nyheder