Nordjyske virksomheder står bag ny uddannelse til fiskeindustrien

[caption id="attachment_14691" align="aligncenter" width="837"] Der var stor interesse for ny uddannelse til fiskeindustrien, da den blev lanceret for
17 okt 2016

[caption id="attachment_14691" align="aligncenter" width="837"]Der var stor interesse for ny uddannelse til fiskeindustrien, da den blev lanceret for nylig. Foto: PR. Der var stor interesse for ny uddannelse til fiskeindustrien, da den blev lanceret for nylig. Foto: PR.[/caption]

Et ønske hos fiskeindustrien om at kunne skaffe kvalificeret arbejdskraft fører nu til oprettelsen af en ny erhvervsuddannelse med navnet Fishtech. Med uddannelsen i hus bliver elevernes titel fiskeindustrioperatør.

-   Fiskeindustrien har udviklet sig kraftigt i retningen af mere teknologi, større krav om sikkerhed, hygiejne og kvalitet med videre. Derfor har fiskeindustrien ønsket at få etableret en ny erhvervsuddannelse, så de unge mennesker, som søger mod fiskeindustrien, kan blive klædt ordentligt på til at varetage de komplekse opgaver, som det indebærer at arbejde i en moderne fiskeindustri, forklarer Marianne K. Vestergaard, erhvervskonsulent hos Erhvervshus Nord.

Det er blandt andet analyser, der viser at gennemsnitsalderen ligger på mellem 40 og 50 år for ansatte i fiskeinudstrien, og i løbet af få år skal de udskiftes med yngre kræfter.

I Fiskeindustriens Arbejdgiverforening er der også tilfredshed med skabelsen af den nye uddannelse.

- Vi mener helt klart, at vores erhverv har manglet en formaliseret erhvervsuddannelse, hvor man lærer om de forskellige facetter af fiskeindustrien lige fra bakteriologi, fiskerikendskab og hygiejne til styring af maskiner og truckcertifikat. Vi håber virkelig, at den nye uddannelse med et konkret uddannelsesbevis kan lokke flere unge til vores fag og være med til at sikre de kompetencer, som industrien efterspørger nu og i fremtiden, siger Gert Nielsen, formand i FIA og adm. direktør i Launis A/S i Aalbæk.

Fishtech-uddannelsen er en individuelt tilrettelagt uddannelse, som består af et grundforløb samt et hovedforløb, der veksler mellem praktikperioder og skoleforløb. Fagene i uddannelsen indeholder blandt andet naturfag og it, produktionsformer og produktionsprocesser, kvalitetssikring og kvalitetsforståelse, sikkerhed og arbejdsmiljø, fødevaresikkerhed og hygiejne, rå- og færdigvarehåndtering med mere. Uddannelsen kan tages hos EUC Nord og tager 2,5 år.

Første hold på uddannelsen starter i januar 2017, og der er allerede fundet 16 praktikpladser. Bag uddannelsen står EUC Nord, Erhvervshus Nord og Center for Arbejdsmarked i Frederikshavn Kommune.

Flere Nyheder