Nordmænd har smag for søkogte rejer

De norske forbrugere har i stigende grad taget søkogte rejer til sig, og det lukrerer de norske rejefiskere på. I følge FiskeribladetFiskaren så er fo
06 dec 2016

De norske forbrugere har i stigende grad taget søkogte rejer til sig, og det lukrerer de norske rejefiskere på. I følge FiskeribladetFiskaren så er forbrugernes efterspørgsel kommet bag på branchen.

- Det norske marked konsumerer over 4.000 ton rejer, som er meget mere, end vi forestillede os. Det viser, at markedsføringen i dagligvarebutikkerne fungerer, siger Tor-Edgar Ripman, markedschef for rejer i Råfisklaget, til FiskeribladetFiskaren.

Oprindelig havde man fra Råfisklagets side troet, at forbruget af søkogte rejer ville være på omkring 3.000 tons, men det er altså skudt noget under det reelle forbrug.

Det falder sammen med, at rejekvoten for kystfartøjer i Norge er øget fra 2015 til 2016 - fra 7.000 til 9.500 tons - hvoraf halvdelen landes som søkogte rejer, skriver FiskeribladetFiskaren. Stigningerne i landinger kommer hovedsagligt fra Nordsøen og Skagerrak, mens rejefiskeriet langs den nordlige kyst fortsat er faldende.

Flere Nyheder