Nordmænd lander i Thyborøn

Den norske kvote for blåhvilling er i de sidste tre år øget fra 189.132 tons til 498.173 tons. Det betyder også, at der ender flere landinger i Thybor
15 mar 2015

Den norske kvote for blåhvilling er i de sidste tre år øget fra 189.132 tons til 498.173 tons. Det betyder også, at der ender flere landinger i Thyborøn på TripleNine´s fabrik. I sidste uge var der to norske både, der landede 3.300 tons og i denne uge har der været et fartøj forbi med 1.500 tons.

- Det er primært i det første halvår, hvor der er blåhvillinger, nordmændene lander i Danmark og i et vist omfang kan du også opleve nogle tobisbåde i Danmark, konstaterer Peter Jensen, der er administrerende direktør for TripleNine.

Afgørende for de norske landinger er prisen, som der bydes på auktionen hos Sildesalgslaget. Når de norske fartøjer har lasten fuld melder de ind til Sildesalgslaget, hvorefter mel- og oliefabrikkerne byder sig til.

Selvom TripleNine har norske medejere, så anser Peter Jensen det ikke som værende nogen fordel i markedet. De norske fartøjer har nemlig ikke det samme tilhørsforhold, som danskerne traditionelt har haft til fabrikkerne.

- Vi kan da håbe og tro, det har et positivt indvirkning på nogen af nordmændenes valg. Men i princippet skal de over auktionssystemet, så de kan ikke have noget præferencer, siger den adm. direktør for TripleNine.

Flere Nyheder