Nordmænd taler om makrel-comeback i norsk zone

Makrellen har de senere år fået en langt større udbredelse mod vest og nord i Atlanterhavet, men nu begynder norske fiskere at tale om, at makrellen h
16 okt 2015

Makrellen har de senere år fået en langt større udbredelse mod vest og nord i Atlanterhavet, men nu begynder norske fiskere at tale om, at makrellen har ændret vandringsmønster igen - og denne gang er der tale om et comeback for makrellen i norsk farvand. Det fortæller Fiskeribladet Fiskaren.

Anledningen til snakken blandt norske fiskere er, at man hidtil i år har fanget ganske lidt makrel - omkring 1350 tons - uden for den norske zone. Til sammenligning var den norske fangst i EU-zone i 2014 på 76.000 tons.

- Her i efteråret har der ikke været et direkte fiskeri efter makrel i EU-zonen overhovedet. Sidste år skete fiskeriet lidt i Norskehavet og lidt inden i EU-zonen, førend der blev et fiskeri øst for Shetland, fortæller salgsleder i Norges Sildeslagslag, Kenneth Garvik, til Fiskeribladet Fiskaren.

 

I følge den norske avis melder de norske fiskere i det hele taget, at makrellen har en mere "østlig" tendens, hvor den står ganske godt i norsk farvand. Der bliver også henvist til, at makrelfiskeriet ved Østgrønland ikke har været særlig godt i år.

- I år har der været ekstremt mange makrel i norsk zone på de traditionelle områder i Norskehavet og i Nordsøen, hvor den holdt til før. Det er helt tydeligt, at vandringsmønstret har forandret sig, siger Lars Olav Lie fra Liegruppen Fiskeri til Fiskeribladet Fiskaren.

 

Flere Nyheder